Veelgestelde vragen

Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Warmte terug winnings-installatie

Hoe werkt een WTW-Unit?

Wij leggen u graag uit hoe een WtW-unit werkt door middel van onderstaande video:

 

Een WTW (=warmte terugwin)- installatie is een centraal ventilatiesysteem die zorgt voor een gezond binnenklimaat. Daarnaast bespaar je met deze installatie flink op uw energiekosten. De WTW installatie zorgt altijd voor een gezonde luchtstroom door het hele huis. Mocht u meer informatie willen over een gezond binnenklimaat en besparing op uw energiekosten, neemt u dan vooral contact op.

Wanneer moet ik mijn WTW-unit vervangen?

WTW-units hebben een gemiddelde levensduur van circa 15 jaar. Nieuwe systemen zorgen voor een hoger rendement en besparing in de kosten. Afwijkende geluiden/storingen aan de WTW-unit? Neem direct contact op om te overleggen wat het beste te doen.

Welke WTW-unit is geschikt voor mijn woonsituatie?

Dit hangt volledig af van een aantal factoren. Vraag onze experts om advies.

Wat kost het vervangen van een WTW-unit?

De prijzen voor het vervangen van een WTW-unit verschillen per merk, model, type, woonsituatie en uw wensen. Aan de hand van de door u aangeleverde informatie, voorzien wij u van een passend advies.

Installatie & montage

Hoelang duurt een gemiddelde installatie van een WTW-unit?

Installatie van een WTW-unit duurt gemiddeld 2,5 en 3,5 uur.

Worden de kanalen ook gereinigd?

Indien u gelijktijdig de ventilatiekanalen wilt laten reinigen, horen wij dit graag. Wij kunnen deze werkzaamheden direct bij plaatsing uitvoeren.

Kunnen jullie ook meer vervangen dan alleen de WTW-unit?

Naast een plaatsing van een WTW-unit doen wij samen met ons moederbedrijf VSN (Ventilatie Service Nederland) ook diverse anderen werkzaamheden. Wij vervangen ook mechanische ventilatie units en dak ventilatoren. Mocht u benieuwd zijn of wij u ook kunnen helpen? Vraag onze experts om advies.

Waar moeten wij rekening mee houden bij de plaatsing?

Het is voor de installateurs van belang dat zij voldoende werkruimte rondom de WTW-unit hebben. Graag vragen wij u de ruimte zo goed als leeg te halen, zodat de monteurs de oude unit kunnen demonteren en de nieuwe unit monteren.

Zijn er bijkomende kosten?

Bij ons geen verrassingen. Wij spreken met u een vaste prijs af betreffende installatie van de WTW-unit. Mocht u naast de installatie nog accessoires willen toevoegen aan uw systeem, dan worden deze kosten met u besproken. Hierbij kunt u denken aan een extra draadloze bediening of nieuwe ventielen.

Algemene vragen

Wat is het verschil tussen een perilex stekker en een eurostekker?

Deze en andere tips betreffende de aanschaf van een unit of vragen over een unit, kunt u terug vinden op:

Hoe kan ik het beste mijn WTW-unit onderhouden?

Wij adviseren de filters regelmatig schoon te maken, te vervangen en de ventielen schoon te maken. Let wel op bij het schoonmaken van de ventielen dat deze niet van stand wijzigen. Dit kan gevolgen hebben op uw afstelling van uw ingestelde WtW-systeem. Daarnaast wordt een reiniging van de kanalen ook geadviseerd. Wij adviseren dit om de 3 á 4 jaar uit te voeren.

Hoelang is de wachttijd tot een vervanging van mijn WTW-unit?

Na akkoord op vervanging van uw WTW-unit, neemt onze planning zo spoedig mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak.

Grootste voorraad WTW-Units van Nederland

Geen Voorrijkosten

Landelijk actief

Advies op maat

Professionele installateurs

Partners en merken